top of page

Lyngbypsykologen

V. AUTORISERET PSYKOLOG KAROLINE DEBOIS

Ung terapi

At mange unge i dag mistrives er efterhånden et veldokumenteret problem. At være ung er forbundet med en masse forskellige udfordringer: Unge i slutningen af folkeskolen eller på ungdomsuddannelser oplever ofte stort pres for at klare sig godt fagligt, da det har betydning for deres fremtidige muligheder, samtidig er man som ung også i en proces af at løsrive sig fra sine forældre og finde sine egne ben i en verden, der er præget af masser af forventninger til hvordan man skal se ud, opføre sig, hvad man skal gøre, mene og synes.


Relationerne til ens jævnaldrende betyder i denne periode derfor også ekstra meget, for det er dem, man spejler sig i og ofte har brug for accept fra, for at føle sig god nok. Mange unge oplever sociale udfordringer som ensomhed eller udelukkelse og usikkerhed i deres sociale relationer, høje forventninger til sig selv ofte på baggrund af urealistiske tanker om hvordan andre går rundt og har det – her spiller sociale medier ofte en stor rolle.


Der kan også være andre ting, der spiller ind og påvirker det mentale helbred, når man er ung. Der kan være konflikter hjemme, skilsmisseudfordringer i familien eller en svær relation til mor, far eller søskende. Der kan være kærestesorger, præstationsangst, bekymringer om fremtiden, lavt selvværd, kritiske tanker om sig en krop og udseende, usikkerhed på hvem man er osv. osv.


Det kan være utroligt svært og hårdt at gå rundt med bare noget af dette alene og derfor kan det give rigtig god mening med samtaler og et rum, hvor man kan få lov at dele og tale om alle bekymringerne, udfordringerne og følelserne.


Jeg har utrolig stor sympati for unge i dag med de udfordringer, de oplever i vores samfund i dag og det er en hjertesag for mig at være en samtalepartner i øjenhøjde, der kan hjælpe med at rede trådene ud og hjælpe en større selvfølelse på vej, hvor den unge, jeg sidder overfor, kan komme til at hvile lidt mere i, hvem han eller hun er og få mere blik for de færdigheder, værdier og foretrukne måder at være i livet på, hun eller han har.

Læs mere om behandling i forhold til mistrivsel her eller om depression, angst, stress eller andre behandlingsområder her.

Kontakt / Book tid

OBS:  Hvis du har følsomme oplysninger bedes du skrive direkte på mail: kontakt@lyngbypsykologen.dk

bottom of page