top of page

Lyngbypsykologen

V. AUTORISERET PSYKOLOG KAROLINE DEBOIS

Psykologhjælp til unge

Min erfaring er, at udforskning og inddragelse af omgivelserne i terapirummet er virkelig vigtigt, når jeg sidder overfor et ungt menneske. Det er vigtigt, at forstå omverdens indvirkning på de udfordringer, den unge oplever og der er ofte mange forskellige arenaer at udforske, da det at være ung per definition er en forvirrende og svær tid – især i dag.



De mange arenaer

Unge i slutningen af folkeskolen eller på ungdomsuddannelser oplever ofte stort pres for at klare sig godt fagligt, da det har betydning for deres fremtidige muligheder. For mange giver det præstationsangst og/eller bekymringer om fremtiden og for nogle udvikler det sig til en følelse af håbløshed eller meningsløshed, som det kan være vigtigt at have fokus på i samtalerne.


Samtidig er man som ung også i en proces af at finde sine egne ben i en verden, der er præget af masser af forventninger til, hvordan man skal se ud, opføre sig, hvad man skal gøre, mene og synes. Relationerne til ens jævnaldrende kommer derfor også ofte til at betyde ekstra meget i denne periode. Det er andre unge – både dem man kender personligt og dem man kan følge i medierne – man spejler sig i og ofte har brug for at føle sig som en del af for at føle sig god nok.


Mange unge oplever sociale udfordringer som ensomhed eller udelukkelse og usikkerhed i deres vennerelationer. De sociale medier er også med til at skabe et urealistisk billede af, hvordan andre går rundt og har det og det bidrager til at mange unge udvikler høje forventninger til sig selv om, hvordan de skal have det og hvordan deres liv og hverdag ”burde” se ud. I de samtaleforløb jeg har med unge, fylder temaer som lavt selvværd, kritiske tanker om sig selv, sin krop og udseende og tvivl om og usikkerhed på, hvem man er, typisk meget.


Udover alt dette, kan ting som konflikter hjemme eller en svær relation til mor, far eller søskende, skilsmisseudfordringer i familien eller kærestesorger også fylde og besværliggøre trivsel og et godt mentalt helbred.



Et sparringsrum, der er dit

Det kan være utroligt svært og hårdt som ung at gå rundt med bare noget af dette pres alene og derfor kan det give rigtig god mening med samtaleforløb og et rum, hvor du kan få lov at dele og tale om alle følelserne, bekymringerne og udfordringerne.


Hvis du som ung kommer til samtale hos mig, er det vigtigt for mig at være en samtalepartner i øjenhøjde, der kan bidrage til at rede trådene ud og hjælpe en større selvfølelse på vej, hvor du kan komme til at hvile lidt mere i, hvem du er samt få mere blik for de færdigheder, værdier og foretrukne måder at være i livet på, du har.


Nogle gange kan det i et samtaleforløb, alt afhængigt af problemstillingen, give mening at den ene eller begge dine forældre inddrages i behandlingen. Det vil typisk ikke være hver gang, men ofte i en form, hvor du selv har individuelle samtaler, som så indimellem kombineres med samtaler, hvor din mor og/eller far deltager.



Læs mere om mistrivsel blandt unge her eller om depression, angst, stress eller andre behandlingsområder her.

Kontakt / Book tid

OBS:  Hvis du har følsomme oplysninger bedes du skrive direkte på mail: kontakt@lyngbypsykologen.dk

bottom of page