top of page

Lyngbypsykologen

V. AUTORISERET PSYKOLOG KAROLINE DEBOIS

Lavt selvværd test

Mange søger ’lavt selvværd test’ på Google, fordi de har det skidt og ønsker at teste sig selv for lavt selvværd. Det er helt forståeligt, hvis man har det svært, at man gerne vil vide, hvad det er og om man bør søge behandling. Sådan er vi mennesker skruet sammen; vi søger svar.Problemet med Google-testene…


Problemet med at søge ’Lavt selvværd test’ er dog, at du vil blive præsenteret for forskellige fagpersoners hjemmelavede tests og egne bud på en test, da der ikke findes en ”rigtig” test for selvværd. Mange af testene, du kan finde, er ikke af knap så god kvalitet og fælles for dem er, at de ikke er forskningsbaserede, men baseret på personernes egne bud på, hvad lavt selvværd er og hvordan man kan teste det. Du kan altså ikke regne med et korrekt resultat.


Lavt selvværd og perfektionisme er ikke en psykisk sygdom eller en diagnose, men kan udspringe af og være et symptom på mange ting. Dette er ikke noget, du finder svar på ved at tage en af testene. Derfor vil jeg anbefale at lade være at teste dig selv med nogle af de lavt selvværd test, du kan finde frem til på Google.


Den eneste valide test…


Hvis du absolut vil bruge en test på det område så brug ‘The Rosenberg Self-Esteem Scale’, som er det mest anvendte spørgeskema, der bruges i forskningsmæssige sammenhænge til måling af følelser af selvværd og selvaccept hos voksne.


Du kan finde spørgeskemaet her


Skemaet består af 10 udsagn, der besvares på en fire-pointskala fra ”stærkt enig” til ”stærkt uenig”. Rosenbergs selvværdsskala har, i modsætning til de lavt selvværd test, du ellers kan støde på, når du Googler, mange år på bagen og er blevet gennemtestet igen og igen for at se, om den er valid og reliabel. Det betyder om testen faktisk måler det, den påstår, og at resultatet man får, er til at regne med (ville den samme person få samme resultat igen). Det er den og det gør den.Vigtigere end test er dog…


Allervigtigst synes jeg dog det er, at du bare får spurgt dig selv: Hvordan har jeg det egentlig?

Hvis du har lyst til at teste dig selv, kunne det tyde på, at du ikke har det godt og søger svar på hvorfor. Dette er i bund og grund den vigtigste grund til at søge hjælp. Det behøver du ikke en test for. Og jeg forventer på ingen måde, at du har testet dig selv eller har en forklaring på hvorfor du har det skidt, førend du søger hjælp hos mig.


Du kan kontakte mig med det samme for en tid eller selv booke her 

Kontakt / Book tid

OBS:  Hvis du har følsomme oplysninger bedes du skrive direkte på mail: kontakt@lyngbypsykologen.dk

Lavt selvværd test dig selv og få behandling hos psykolog i Kongens Lyngby
bottom of page