top of page

Lyngbypsykologen

V. AUTORISERET PSYKOLOG KAROLINE DEBOIS

Lavt selvværd, Perfektionisme & Selvkritik

De fleste af os kender til, at en kritisk stemme dukker op af og til og får os til ikke at føle os gode nok, tvivle på os selv eller blive bange for at fejle. Men når den kritiske stemme får alt for meget plads, kan den føre til lavt selvværd og/eller perfektionisme, og begge dele kan blive meget hæmmende for vores liv og hverdag. Det er svært at kaste sig ud i noget, når man har en ”djævel” siddende på skulderen, som konstant fortæller én, at man ikke dur til noget, helt sikkert kommer til at fejle, at andre tænker dårligt om en, at det man gør, aldrig er godt nok osv. osv.


Hvis du oplever, at den kritiske stemme eller perfektionismen har taget overhånd og fylder alt for meget i dit liv eller af andre årsager oplever et lavt selvværd, kan det give god mening med et samtaleforløb, der fokuserer på dette.

 

Behandling af lavt selvværd, perfektionisme og selvkritik

Når det kommer til behandling af lavt selvværd, kan narrativ terapi være særligt nyttig i forhold til andre terapiformer, da den giver mulighed for at undersøge grundigt, hvilke erfaringer, oplevelser og hændelser, der har bidraget til de negative tanker om dig selv og dit værd. Sammen udforsker vi de fortællinger, du har om dig selv og hvilke effekter, det har på dig og dit liv. Vi undersøger også, hvilke oplevelser og fortællinger om dig selv der ikke harmonerer med dette og hvilket billede de alternative historier fortæller om dig.


Et andet fokus i behandlingen er også, at undersøge hvad du kan gøre i stedet for det, du plejer at gøre, når den kritiske stemme, perfektionismen og/eller de negative tanker om dig selv dukker op. Disse nye handle- og tænkemåder finder vi ud af, hvordan du kan øve skridt for skridt i dit liv og så undersøger vi effekterne af dette.


Kontakt / Book tid

OBS:  Hvis du har følsomme oplysninger bedes du skrive direkte på mail: kontakt@lyngbypsykologen.dk

bottom of page